Nieuws

Bekijk het laatste nieuws van de For Wis(h)dom Foundation.
Update project 'Obesitas bij Kinderen'

Update project 'Obesitas bij Kinderen'

Op dit moment zijn 166 kinderen geïncludeerd in Amsterdam UMC na verwijzing vanuit obesitasklinieken uit de regio. Daarnaast hebben wij een tweede onderzoek locatie geopend bij de polikliniek van de Kinderkliniek in Almere, waar 2-wekelijks 5 a 6 kinderen worden gezien en zo mogelijk geïncludeerd in de Fibrokids studie. Het aantal inclusies ligt hiermee op schema.
Wilt u ons steunen?

Wilt u ons steunen?

Wilt u ons streven en ons werk ondersteunen met een financiële gift, dan is deze uiteraard heel welkom. Bezoek hiervoor onze donatiepagina. Wij verzekeren u dat 100% van dit bedrag ten goede komt aan onze activiteiten, of aan het project van uw keuze. Alvast bedankt voor uw gift!
Update II - Poep als medicijn

Update II - Poep als medicijn

Marc Benninga en Judith Zeevenhoven doen verslag van het verloop van het onderzoek en geven inzicht in projecten die voortvloeien uit dit onderzoek. Inmiddels heeft Judith Zeevenhoven het promotietraject afgerond en is zij opgevolgd door arts-onderzoeker Klaartje de Bruijn. Dit is de tweede projectupdate.
For Wis(h)dom gaat 3 nieuwe projecten ondersteunen!

For Wis(h)dom gaat 3 nieuwe projecten ondersteunen!

Voor de subsidie ronde 2020 heeft het bestuur zich voornamelijk gericht op onderzoek bij kinderen met een zeldzame spierziekte/hersenziekte. Vanuit het netwerk zijn drie verenigingen voor patiënten met een zeldzame ziekte naar voren gekomen. Wij vertellen er hier meer over:
Het bestuur van For Wis(h)dom is compleet

Het bestuur van For Wis(h)dom is compleet

In 2018 is de For Wis(d)om Foundation opgericht waarbij tevens een bestuur is aangesteld. Volgens de statuten van de Foundation diende dit bestuur nog aangevuld te worden met 2 bestuursleden met een medische achtergrond op wetenschappelijk niveau. Vanwege hun kennis en ervaring dient besluitvorming over ingediende voorstellen altijd de goedkeuring te verkrijgen van in ieder geval deze twee bestuursleden. Wij zijn verheugd te melden dat wij inmiddels het bestuur compleet hebben met de aanstelling van Drs. Joost Meijer (Joost is werkzaam als Intensivist bij de Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar en Den Helder) en Prof. Dr. Niek Urbanus, (Niek is Emeritus Hoogleraar KNO van het AMC-UvA).
Leverproblemen bij kinderen met overgewicht

Leverproblemen bij kinderen met overgewicht

Een van de minder bekende gezondheidsproblemen bij obesitas is leververvetting. Deze aandoening kan al op jonge leeftijd optreden en in sommige gevallen al leiden tot ernstige leverschade op kinderleeftijd. Nieuw onderzoek gaat ervoor zorgen dat deze problemen in een eerder stadium geïdentificeerd kunnen worden.
Update onderzoek

Update onderzoek "Poep als medicijn"

Marc Benninga (kinderarts Maag- Darm- en Leverziekten en Judith Zeevenhoven (arts-onderzoeker) doen verslag van de zoektocht naar medicatie tegen de klachten bij adolescenten met ernstige chronische buikpijn.
For Wis(h)dom Foundation verkrijgt de ANBI-status

For Wis(h)dom Foundation verkrijgt de ANBI-status

For Wis(h)dom is pas dit voorjaar opgericht en heeft vrijwel per direct de ANBI-status verkregen. Dat betekent dat wij 'fiscaalvriendelijke' projecten kunnen ondersteunen, maar ook dat anderen for Wis(h)dom op dezelfde manier kunnen ondersteunen.