De onderzoekers streven drie doelen na:
Wereldwijd is er onvoldoende kennis over de beste behandeling van bewegingsstoornissen bij het GNAO1 syndroom. Het ontwikkelen en implementeren van een landelijk register brengt de Nederlandse patiënten met deze ziekte en hun ouders op een standaard manier in kaart en maakt het mogelijk hen voor langere tijd te volgen. De onderzoekers uit het Amsterdam UMC werken hierbij samen met een Europees samenwerkingsverband van GNAO1-onderzoekers. Bijzonder is ook de nieuwe methode die het meten van bewegingsstoornissen in de thuissituatie mogelijk maakt.
De onderzoekers willen de symptomen en het beloop van het GNAO1 syndroom beter begrijpen. Ouders kunnen dan beter geïnformeerd worden. Verder is de hoop dat het onderzoek bijdraagt tot het beter kunnen voorspellen van de plotselinge verslechteringen van de bewegingsstoornissen bij kinderen met dit syndroom. Ook hopen de onderzoekers een passende behandeling te vinden voor de bewegingsstoornissen. Hierdoor zal de kwaliteit van leven van kinderen met het GNAO1 syndroom en hun ouders verbeteren.
Dit onderzoek vindt plaats op de afdeling kinderneurologie van Amsterdam UMC/ Emma kinderziekenhuis in nauwe samenwerking met de afdeling kinderrevalidatiegeneeskunde.
Het onderzoeksteam bestaat uit prof. dr. Nicole Wolf (kinderneuroloog), prof. dr. Annemieke Buizer (kinderrevalidatie-arts) en dr. Laura van de Pol (kinderneuroloog)
De For Wis(h)dom Foundation ondersteunt dit onderzoek voor een periode van 3 jaar.