For Wis(h)dom gaat 3 nieuwe projecten ondersteunen!

07-07-2020 - Voor de subsidie ronde 2020 heeft het bestuur zich voornamelijk gericht op onderzoek bij kinderen met een zeldzame spierziekte/hersenziekte. Vanuit het netwerk zijn drie verenigingen voor patiƫnten met een zeldzame ziekte naar voren gekomen. Wij vertellen er hier meer over:

De verenigingen die door de For Wis(h)dom Foundation worden ondersteund zijn:

  • de Stichting voor Sara (www.voorsara.nl) gewijd aan de zeldzame spierziekte MDC1A  met als hoofdonderzoeker Prof. Bert Smeets, Universiteit Maastricht;
  • de Stichting GNAO1 (www.stichtinggnao1.nl) gewijd aan de zeldzame stoornis in de signaaloverdracht van hersenen naar spieren veroorzaakt door de gen stoornis GNAO1 met als hoofdonderzoeker Prof. Frank Baas, LUMC;
  • de Vereniging Spierziekten Nederland (www.spierziektennederland.nl) onder meer gewijd aan de zeldzame ziekte van Pompe met als hoofdonderzoeker Prof. Ans van der Ploeg , Erasmus MC. 

In de drie betreffende UMC’s zijn door VWS erkende expertise centra op de onderscheiden gebieden van onderzoek en alle drie de onderzoekers zijn dus betrokken bij de hiervoor genoemde patiënten-verenigingen op hun onderzoeksgebied.

De betreffende onderzoekers hebben voorstellen voor onderzoek ingediend die in juni 2020 door het bestuur zijn gehonoreerd.